Καινοτόμες διδακτικές

Χρήση εξειδικευμένων portfolios ανά δεξιότητα

Δημιουργούμε ξεχωριστά portfolios που καθοδηγούν τους μαθητές στον τρόπο που πρέπει να διαβάζουν, παρέχοντας εκπαιδευτικές σημειώσεις λεξιλογίου, γραμματικής, εκθέσεων κτλ σε ΚΑΘΕ μάθημα, σε συνδυασμό με την ύλη των βιβλίων τους.
Με αυτό τον τρόπο όχι απλά βοηθάμε τα παιδιά στην καλύτερη κατανόηση των όσων έχουν διδαχθεί, αλλά και τα ωθούμε στην αυτόνομη μάθηση, στηρίζοντας την ικανότητα οργάνωσής τους και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτονομία τους στη μελέτη .

HOUSE OF ENGLISH - ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πρότυπη διδακτική για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Στον τομέα των ΜΔ, χρησιμοποιούμε ειδικά διαμορφωμένες διδακτικές σειρές, κατάλληλα προσαρμοσμένες, κινούμενες σε out-of-the-box διδακτικές.
Επιπλέον, το 2019, η συνεργασία μας με το ENGLISH SOUNDS FUN , μια διδακτική μέθοδο διαμορφωμένη από ειδικούς απευθυνόμενη σε μαθητές με SpLDs (specific learning differences), όπως η δυσλεξία και AD(H)D, μας καθιστά το πρώτο ΚΞΓ στη Χίο με αυτό το τόσο πολύτιμο εργαλείο.
Κι αυτό γιατί η πρακτική εφαρμογή του ESF εσωματώνει στοιχεία και δομές, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη οδό. Αποτελεί μια ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ολιστικής εκμάθησης της γλώσσας, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές με σύνθετες δυσκολίες, που χρειάζονται μια διαφορετική προσέγγιση στη διδακτική.

HOUSE OF ENGLISH - ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πρότυπο πρόγραμμα play and learn (ηλικίας 4-6 ετών)

Ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, καινοτομήσαμε στη Χίο, εισάγοντας τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μικρούς μαθητές, πλήρως βασισμένη σε πολυαισθητηριακές μεθόδους (play and learn, messy play) με εξαιρετική επιτυχία. Το 2012 συνεργαστήκαμε με το TCL και το ΤRINITY COLLEGE του Λονδίνου για τη διδακτική σε μικρές ηλικίες.
Με αυτό, οι λιλιπούτειοι μαθητές μας κατάφεραν από νωρίς να αποκτούν προφορική ευχαίρεια, κάτι που τους βοηθήσε όχι απλά ως δημιουργική απασχόληση, αλλά πολύ περισσότερο έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω ενασχόληση με τη γλώσσα, καλλιεργώντας προφορική ετοιμότητα (σωστή προφορά, καλύτερη κατανοήση του προφορικού λόγου).
Από τότε έως και σήμερα, εξελισσόμαστε, χρησιμοποιώντας όλο και πιο σύγχρονες διδακτικές σειρές και μεθόδους για να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τη γλώσσα στους μικρούς μας σπουδαστές, με εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

ΤedEd

Το 2019 εισάγαμε για πρώτη φορά στη διδακτική μας τα Ted Talks και γίναμε μέλος του ΤedEd Club! Μια εξαιρετική εμπειρία για τους μαθητές μας, βασισμένη σε ομιλίες που-με την καθοδήγηση των καθηγητών μας- τους βοήθησε να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν όχι μόνο με τους συμμαθητές τους , αλλά και σχολεία από όλο τον κόσμο, πάνω σε μια πληθώρα θεμάτων για την επιστήμη, το περιβάλλον, την κοινωνία, τον Άνθρωπο.