Μάθε Γαλλικά στο ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ HOUSE OF ENGLISH στη Χίο

Οφέλη και πληροφορίες από την εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας.

Παρακολουθώντας μαθήματα Γαλλικών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών House of English στη Χίο μπορείτε να αποκτήσετε τα παρακάτω:

Πλάνο σπουδών

Ταχύρρυθμα μαθήματα δια ζώσης και online

6-9μηνη προετοιμασία

Χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας

Έξτρα σημειώσεις και ασκήσεις ανά ενότητα

Δέκα λόγοι για να μάθουμε τη Γαλλική γλώσσα:

 1. Τα μιλούν σε ολόκληρο τον κόσμο

  Πάνω από 200.000.000 άνθρωποι μιλούν Γαλλικά στις 5 ηπείρους. Η Γαλλοφωνία περιέχει 68 Κράτη και κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας). Είναι η δεύτερη σε σειρά ξένη γλώσσα που μαθαίνει κανείς, μετά τα Αγγλικά και η ένατη σε σειρά που ομιλείται περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι επίσης η μόνη γλώσσα μαζί με τα Αγγλικά που μπορεί κανείς να τη μάθει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η Γαλλία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πολιτιστικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό όπου γίνονται μαθήματα Γαλλικών.

 2. Γλώσσα για να βρεις εργασία

  Το να μιλάει κανείς Γαλλικά και Αγγλικά είναι ένα ατού για να πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες του στη διεθνή αγορά εργασίας.
  Η γνώση των Γαλλικών ανοίγει πόρτες στις Γαλλικές εταιρίες στη Γαλλία, σε όλες τις γαλλόφωνες χώρες (Καναδά, Ελβετία, Βέλγιο, Αφρική) αλλά και στην Ελλάδα (L’Oreal, Longchamps, Louis Vuitton, Sephora, κλπ).
  Η Γαλλία, που είναι 5η εμπορική δύναμη και 3ος τόπος υποδοχής για τις ξένες επενδύσεις, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε οικονομικό επίπεδο.

 3. Γλώσσα πολιτισμού

  Τα Γαλλικά είναι η διεθνής γλώσσα για την κουζίνα, τη μόδα, το θέατρο, τη ζωγραφική, το χορό και την αρχιτεκτονική. Με το να γνωρίζει κανείς Γαλλικά, έχει πρόσβαση στα πρωτότυπα γαλλικά και γαλλόφωνα λογοτεχνικά κείμενα, αλλά επίσης στον κινηματογράφο και το τραγούδι. Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα του Βίκτωρος Ουγκώ, του Μολιέρου, του Λεοπόλδου Σεντάρ Σενγκόρ, της Εντίθ Πιαφ, του Ζαν-Πωλ Σαρτρ, του Αλέν Ντελόν, του Ζινεντίν Ζιντάν και πολλών άλλων.

 4. Γλώσσα ταξιδιών

  Η Γαλλία έχει τους περισσότερους επισκέπτες από όλες τις χώρες του κόσμου. Καθώς έχει πάνω από 70.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Μιλώντας Γαλλικά είναι πολύ πιο ευχάριστο να επισκεφθεί κανείς το Παρίσι και όλες τις περιοχές της Γαλλίας (από την Κυανή Ακτή μέχρι τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων και τα άγρια παράλια της Βρετάνης), αλλά επίσης να καταλάβει τον πολιτισμό, τη νοοτροπία και τη ζωή «αλά Γαλλικά». Τα Γαλλικά είναι επίσης χρήσιμα όταν επισκέπτεται κανείς την Αφρική, την Ελβετία, τον Καναδά, το Μονακό, τις Σεϋχέλλες ….

 5. Γλώσσα για σπουδές στα Γαλλικά Πανεπιστήμια

  Το να μιλά κανείς Γαλλικά του επιτρέπει να σπουδάσει στη Γαλλία, στα περίφημα πανεπιστήμια ή στις οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές, που έχουν καταταχθεί ανάμεσα στα καλύτερα ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης και του κόσμου. Οι μαθητές που μιλούν άπταιστα Γαλλικά μπορούν να επωφεληθούν από τις υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης για να φοιτήσουν στον τρίτο κύκλο σπουδών στη Γαλλία σε όλες τις σχολές και να αποκτήσουν ένα πτυχίο παγκοσμίως αναγνωρισμένο.

 6. Η άλλη γλώσσα των διεθνών σχέσεων

  Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα στον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΟΥΝΕΣΚΟ, το ΝΑΤΟ, το Διεθνές Συμβούλιο Ολυμπιακών Αγώνων, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό … και σε πολλές διεθνείς δικαιοδοτικές αρχές. Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα των τριών πόλεων – εδρών των ευρωπαϊκών οργανισμών: του Στρασβούργου, των Βρυξελλών και του Λουξεμβούργου.

 7. Γλώσσα για «άνοιγμα» στον κόσμο

  Μετά τα Αγγλικά και τα Γερμανικά, τα Γαλλικά είναι η τρίτη γλώσσα στο Διαδίκτυο πάνω από τα Ισπανικά. Το να καταλαβαίνει κανείς Γαλλικά του επιτρέπει να αποκτήσει ένα άλλο βλέμμα στον κόσμο επικοινωνώντας με γαλλόφωνους όλων των ηπείρων και έχοντας ενημέρωση χάρη στα μεγάλα διεθνή μέσα στα Γαλλικά (TV5, France 24, Radio France Internationale).

 8. Μία ευχάριστη γλώσσα

  Τα Γαλλικά είναι μία εύκολη γλώσσα να τη μάθει κανείς. Υπάρχουν πολλά μοντέρνα βιβλία για να μάθει κανείς Γαλλικά διασκεδάζοντας είτε είναι παιδί είτε ενήλικος. Μπορεί επίσης πολύ γρήγορα να επικοινωνήσει στα Γαλλικά.

 9. Γλώσσα – κλειδί για άλλες γλώσσες

  Η γνώση Γαλλικών επιτρέπει την εύκολη εκμάθηση άλλων γλωσσών, κυρίως λατινογενών (Ισπανικών, Ιταλικών, Πορτογαλικών ή Ρουμανικών) αλλά και Αγγλικών, καθώς πάνω από το 50% του Αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από τη Γαλλική γλώσσα.

 10. Γλώσσα του έρωτα και του πνεύματος

  Το να μαθαίνει κανείς Γαλλικά, είναι καταρχάς η ευχαρίστηση της εκμάθησης μίας όμορφης, πλούσιας και μελωδικής γλώσσας την οποία συχνά αποκαλούν γλώσσα του έρωτα. Τα Γαλλικά είναι επίσης μία αναλυτική γλώσσα που δομεί τη σκέψη και αναπτύσσει το κριτικό πνεύμα, πράγμα που είναι χρήσιμο σε συζητήσεις ή συναλλαγές γενικότερα στη ζωή μας.